Latvija: 04:24, 04. decembris

latviesi.com

Sveiki, Viesi!
Izvēlētā valsts: 
Autorizācija
e-pasts:

parole:
Help
Galvenā izvēlne
Info ceļotājiem
Latvieši.com piedāvā
Šobrīd portālā
Reģistrētie: 0
Nereģistrētie: 43
Kopā: 43
------------------
Pavisam
reģistrējušies: 8351

------------------
Šodien portālu
apmeklējuši:121
------------------
Vakar portālu
apmeklēja:876
Get Firefox!

Forums » Darbs ārzemēs » Darbs

Darbs ārzemēs
196
Darbs (Austrālija)
Man ir neprātīga doma! Gribu dzīvot Austrālijā,un pie tam ņemt visu savu ģimeni līdz. Mēs esam pieci. Mums ir grūti Latvijā, ekonomiskā situācija spiež nost. Esmu ar mieru pārdot māju, pirkt līdzīgu, bet lētāk pie Melnburnas, meklēt darbu un integrēties Austrālijas sabiedrībā. Ko teiksiet?
jaunākie/vecākie ieraksti vispirms
Sveika Inga! Kadel tu doma, ka citas zemes ir labak neka Latvija?
Es piekriitu Ingai,jo shei vairs nav iespeejams dziivot .Varu teikt kad esmu visus shos neatkariibas gadus mociijusies un gaidiijusi kad buus labaak.,bet diemzeel ir tikai sliktaak.
Bet ka tu zini Ruta, ka arzemes ir labak? Tu doma, ka visur citur mes tiekam uznemti atplestam rokam?
Nevar jau bezprātīgi mesties kur ienāk prātā. Mēs ar ģimeni ļoti daudz vācām informāciju. Paklausieties TVziņas - Latvijā par labo vairs nerunā. Par ilgiem laikiem bija kaut kas gaišs - svecīšu aizdegšana uz tiltiem. Mūsu trešā vara- prese un mediji tikai strādā uz to, ka Latvija grimst, ir slikti un tik drīz labi nebūs, neviens dienests, ne vara nestrādā pie tautas patriotisma, un rezultāts ir- bēgam prom no šīs muļķu zemes. piedodiet muļķi jau nav tie, kas paliek, bet tie kas nav vadījuši valsti un tautu. Bet maniem bērniem vajag šodien labu izglītību, labu veselības aprūpi, un mums lielajiem cilvēkiem vajag cieņu no valsts. Ja man tā visa pietrūkst,es vēlos doties tur, kur normālii cilvēki to saņem. Mums pašiem sāp, ka tā jādara, bet to sāpi mēs noglabāsim dziļi, un mūžam atcerēsimies kur ir mūsu dzimtene.
Nedomaaju,kad tur ir sliktaak.Tur vismaz cilveeki par savu darbu sannem pienaaciigu algu.Kaa tas var buut kad straadaajot padsmit gadiem vienaa darbaa neesmu pat bijusi uz slimiibas lapas ,jo slimot nevareeju atlauties un lai saviem beernie dotu izgliitiibu ar savu darbu to nevaru nodroshinaat.Saap sirds ja beernam Riigaa par dienu jaaiztiek augstaakais divi,ls dienaa.Protams var,jau beernu suutiit straadaat uz aarzemeem,bet izgliitiiba ir vajadziiga,lai vinai nav jaadziivo ,kaa man .Kad tavs darbs netiek noveerteets tikai 1.LS STUNDAA
visur var veikties un var neveikties, bet vienmer atgriežoties latvijā izjūtu te pamatīgu pelēku depresiju un tā jau sākas tiešajā reisā uz rīgu gaidot. mana ģimene arī domā pārcelties un mēģināt uzņēmējdarbību alpu valstīs vai portugālē.
un ja latvijā tiko zaudēsi darbu, to vairs nevarēsi atrast, vai atradīsi ļoti mazatalgotu, bet kredīti jāmaxā - būsi bomzis pats savā zemē, kurai tu no valsts viedokļa vispār nebūsi vajadzīgs, kalvīša valdība jau mums ir uztaisījusi pietiekami lielu dāvanu, kas nesusi ļoti daudzas sekas daudzās jomās, un pēc ntajām valsts budžeta maksātāju samazināšanām - bedarbs tikai vairosies, jo būs ļoti liela konkurence darba tirgū - bet jādzīvo ta šodien ar
vispār saka, ka jaunzēlande ir austrālijas buferzona, ja gadu nostrādā jaunzēlandē - ietiek norm austrālijā
Austrālija šobrīd ir atvērta sudētgribošiem, un ne tikai tiem kam 20 gadi,kā arī papildus tiek dota darba atļauja,bet stingri ne vairāk kā 20 stundas nedēļā, ja pieķerot sūtot mājās. Gribētos zināt vai kāds latvietis to jau izmanto, un kā iet?
Atbildes adresāts: Inga Jakse ()

Sveika, Inga! Arī es esmu no tiem, kas plāno pārcelties uz Austrāliju. Un šajā gadījumā es tikai atbalsto to, jo man jau pietika ar to laiku ko tur pavadīju, kā rezultātā man noteikti te vairs nav vēlmes palikt un patreiz studēju dažādu informāciju, kā uz turieni pārcelties. P.S. Saeima rudenī plāno parakstīt sadarbības līgumu ar Jaunzēlandi, kur jaunieši (līdz 30.gadu vecumam) ar atviegloties noteikumiem drīkstēs uz gadu doties strādāt Jaunzēlandē + 3.mēnešus mācīties.

Labdien! Deporteties ir laba doma. bet vajag ar apdomu, vajag arzemes draugus vai radus, kas nostabilizejusies.Patstavigi nebus panakumu.aRI ES DEPORTEJOS PIRMS DIVAM NEDELAM UZ lONDONU PIE DRAUGIEM, KURIEM ANGLI IR DRAUGI. Un mani pienema ka savejo. Latvija tisam tiek iznicinata, jo netiek domats par cilveka labkljibu. Valdiba ir nodomajusi palikt viena pati Latvija bez iedzivotajiem.Angliju gaz apkart tur tikt gribetaji, jo negrib nospragt ka suni bada.Iztikas minimuma lielumu Latvija es Londona sanemu par 23 stundam darba. Metiet to Latvijas visu valdibu meslaine, tai tur ista vieta suniem par baribu.Pietiekami pret tautu ir Kangaru darbus darijusi. Seit no Londonas to visu skaidri redz.Lai jums izdodas izsprukt no tas elles Latvijas.
Mūsu rokās ir mūsu pašu un mūsu bērnu likteņu maiņa. Izdarot izvēi , tomēr jāpaliek par sevi un citus cienošiem cilvēkiem. Lai kā te Latvijā neiet, nevajadzēu visus bāzt vienā maisā. Savādāk esam tāds ceļojošs vilku bars. Es noteikti nepievienojos tiem, kas tikai sūdzas, cik Latvijā slikti, kāda te bedre, utt. Bet, bet, bet ... katram ir izvēle, kā viņš organizē savu un savu līdzcilvēku dzīvi, un ja es šobrīd atrodu iespēju dzīvot sakārtotu dzīvi ārpus Latvijas, tad domāju tā nav bēgšana,bet tā ir izdzīvošanas skola.

Kāpēc raksti ka neprātīga ... normālas pārdomas. Bet ir daži bet - vai tiešām kvalificējaties kā 'derīgi' migranti pēc imigrācijas punktu sistēmas? Vai esat gatavi gaidīt 1-2 gadus līdz tiešām vīza rokā (optimistiskais variants) ... Jāiegulda samērā liela nauda visādās procedūrās - medicīnas apskates, profesinālās vai universitātes papīru atzīšana, valodas testi ..... medīnas tests = ap Ls150 katram, valoda IELTS tests apt. 2x180Ls (diviem pieaugušajiem), izglītības atbilstības serifikāts - ap AUD 400 .... vīzas nodeva ap AUD 1950 ja ne vairāk tagad. Ja nav te paziņu vai radu ... darbu tiešām dabūt ir grūti. ķīniešu un vjetnamiešu te netrūkst un Melburna nav tā labāka vieta darba atrašanai patreiz. Jaunzēlande ... ha - vieglāk ir kvalificēties kā skilled migrantam bet Austrāliju ieraudzīsi tikai kad dabūsi NZ pilsonību (zaudēsi LV vienlaicīgi) un arī tas pēc vismaz laikam 3-4 gadiem .... Tā kā nav te lejputija un pa vēl jo vairāk leijputrija pa brīvu .... Vienīgā cerība - Austrālijas firma sponsorē darba vīzu bet tā nav pastāvīga vienalga - tikai max. 4 gadi.
Doma ir ļoti pat prātīga. Process gan izskatās gana laika un līdzekļu ietilpīgs. Es arī patreiz nopietni pētu, kā iespējams pārcelties strādāt un dzīvot uz Austrāliju... Varbūt kāds, kam tas ir izdevies, varētu nedaudz padalīties pieredzē?
Sveika Inga ,Jāni !!!!Gribu piebiedroties un teikt ,ka arī es nopietni apsveru iespēju emigrēt .....Ļoti gribētos uzklausīt Austrālijā dzivojošo tautiešu komentārus ...

..Man ir tieši tādi paši plāni un ieceres ..Kā veicas ar nodomu īstenošanu ,Inga ?
Atbildes adresāts: Valda Andrejeva (SKARLLET)

Esam nopietnā procesā. Raksti man uz draugiem vai e-pastu inga.jakse@inbox.lv, varbūt varēšu palīdzēt.

Lai pievienotu komentāru, Jums jābūt reģistrētam lietotājam!

uz augšu