Parceļamies!!!
(Īrija)
Labdien visiem kas lasa!!! Beidzot nolemām ar ģimeni pārcelties dzivot tur Irijā, vēlams Korkā, var arī dublinā. Ilgi cinījos ar sevi, līdz kādu dienu pamodos un sapratu, ka šeit nav ko darīt (Latvijā). Sapratu ka negibēšana atstāt latviju spītība vien bija, kadam kaut ko pierādīt gibēju!
Bet nu tagad esam stingri apņēmušies braukt prom.. Mēs esam 5 cilvēki, drīz būsim 6. Man vīrs, es, 2 bērni un mana mamma. Drīzuma gadāms ģimenes pieaugums. Tikai ir viens "Bet", esmu izķemmējusi visus saitus internetā meklējot info par dzīvi tur. šobrīd kārtoju pases bērniem.. Bet es īsti nezinu kas man vēl, Latvijā esot, jaizdara, lai vis būtu kā pinākas. Protams, lūdzu arī jums nelielu palīdzību, darba ieteikomos, dzīves vietas ieteikumos, kadu padomu no likuma puses. Valodu mācamies cītīgi.
Zinu tas izklausās extremāli, bet tā laikam būs labāk! |
|
|
|
Sveika! Ja esi "Draugos", tad tajá esosajás domugrupás par Íriju vari jautát un uzzinát, kas nepieciesams.
Manuprát apsveicama ideja par párváksanos. Bet vai nebútu vieglák (arí léták) vispirms aizbraukt vienam cilvékam un, kad ir iekártojies (atrasta mája, nokártots PPS, atvérts konts un samekléts darbins) páréjá gimeníte pievienotos vélák?
Noteikti pirms aizbrauksanas iztulko savus izglítíbas dokumentus (ja ir) - var noderét. Veiksmi!
|
|
|
Arī mūsu ģimene ir pie identiska secinājuma nonākusi. Mēs vēlamies pārcelties uz Alpu reģiona valstīm, aktīvi meklējam aiz kā aizķerties, lai varētu iekāpt mašīnā un aizbraukt.
|
|
|
Mums tā pati problēma. Ir daudz jautājumu par Angliju. Piem., mantu transportēšana. Kā vislabāk to veikt un vai vispār ir jēga kaut ko pārvest (lētāk pirkt no jauna uz vietas). Tāpat skola? Kad tā sākas un kā jāpiesaka (bērniem 10 un 14 gadi ) utt....
|
|
|
Ja nav draugu kas palīdz vai gana biezs naudas maks tad iesaku braukt vienam ,iekārtoties,atrast darbu,normālus dzīves apstākļus,obligāti iegādāties automašīnu tad arī lai pārējie piebrauc.Man pagāja gandrīz 2 mēneši kamēr atbrauca sieva,jo, sākumā - darbs nelegālais(tāpat kā mājās-bez papīriem),dzīvošana veču barā utt.
|
|
|
A kadēļ obligāti mašīnu? :D:D
|
|
|
Jaa, apsveicu ar ideju taa ir laba, bet saakumaa ir labaak vienam vai diviem pieaugushajiem. doties uz savu neekamo dziives vietu. samekleet darbu. atveert bankaa kontu, atrast maaju, un savu transportu, un arii savus beernus varees pannemt peec pusgada. ( ja saakumaa viens brauc ir tas proces leenaaks, ja divataa tas ies aatraak) zinu no savas pieredzes. es ar saakumaa biju viens bija pagruuti ko sakraat un uzsakt, jo daudzas lietas te ir savaadaak. buutu labaak braukt kaut vai pie draugiem vai arii taadiem kas var nedaudz paliidzeet. vismaz jaunajaa vietaa paraadiit kaa ir vieglaak saakt dziivot. ar darbu domaaju ka probleemas nevajadzeetu buut. ir tikai apnnemshanaas vajadziiga un gribasspeeks, un veel iesaku tie kas dzer un smeekkee, buus gruutaak, ir no tiem nelabveeliigaam lietaam jaatsakaas TULIIT.
|
|
|
Jā, tik ir viena problēma, es gaidu mazo un drīz gaidāma viņa piedzimšana. Tā ka abiem nesanāks braukt.
|
Lai pievienotu komentāru, Jums jābūt reģistrētam lietotājam! |
|