Pasts- vai likumīgi laupītāji
(Anglija)
Es sen esmu saskāries ar šo problēmu, ka tiek kratītas pakas un vēstules.Nu ir mērs pilns,kādreiz bija uzlauztas no trīs pakām viena tad tagad apsolūti visas.Es rakstiju vēstuli uz Latvijas pastu kas par lietu,kā Jūs tā drīkstat rīkoties,kur ir oficiāls kratīšanas orderis un t.t.Man atbildēja ka pakas jau atnāk no ārzemēm uzlauztas, tas nozīmē ka Latvijas pasts dod mājienu,ka Anglijas karalienes biznesā strādā ZAGĻI.Gribētos dzirdēt arī jūsu domas par šito problēmu,es domāju šī problēma aizskar visus,kas dzīvo ārzemēs.Kā Jums, ar sūtijumiem vis kārtībā,varbūt ir jāsāk pacelt šo problēmu? |
|
|
|
labdien, atbildot uz Jūsu vēstuli, vēlos Jums pateikt, ka neviena paka no ārvalstīm LP netiek atvērta, netiek apzagta, netiek "kratīta" utt. Visas pakas tiek pārsvērtas un ja svars atbilst tam , kas norādīts, izsūtot no ārvalstīm, un arī iesaiņojums nav acīmredzami bojāts un nav iespējams piekļlūt pakas saturam, paka tiek uzskatīta par veselu un piegādāta adresātam.
Tiesa gan, ir bieži gadījumi, kad pakas no ārvalstīm saņemam ar svara iztrūkumu un pārlīmētas ar līmlentām, kas varētu liecināt, ka tās tikušas atvērtas jau pirms izsūtīšanas uz Latviju.
Paskaidroju Jums, ka pakās pārsūtīt naudu nav atļauts. Tādi noteikumi ir visā pasaulē. Vai nauda tika deklarēta? Jūs norādījāt deklarācijā, cik bija naudas?
Varu tikai atvainoties par sarūgtinājumu, kas Jums radies no LP neatkarīgu iemeslu dēl.
Iveta Šmite
Klientu informācijas centra vadītāja
Šādu vēstuli es saņēmu no LV pasta.Un ja es ieliku tai pakā bērnam nedaudz kabatas naudiņu,tad tas nav noziegums.Noziegums ir tas ka paka ir apzakta.Ja man būtu piestādīts oficiāls dokuments par to ka nauda kas atradās manis sūtītā pakā ir nodota valst budžetā,nekādu satraukuma nebūtu.Ši momentā kāds ir palicis par 25 mārciņām bagātāks,gribas zināt cik tad par dienu šie likuma ievērotāji uzvārās?
|
|
|
Gan Rigas lidosta gan LV pasts prot lieliski atrunaaties (un tas arii vinju pienaakums,protams,neteiksi tachu,ka tur notiek trakas lietas!).Visi negodiigie ir citaas valstiis! TAS IR NEGLIITI!Es no Riigas esmu sanjeemusi kaartiigi saplosiitas pakas(tur gan bija tikai zhurnaali!)un ar krietnu nokaveeshanos,nevis 6-8 dienaas,kaa soliits Priority,bet gan peec paaris nedeeljaam vai meeneshiem!(Ziemassveetku apsveikumu sanjeemu vakar,3.martaa,no LV izsuutiits 12.dec.)
Tachu no Ireland sanjemu 4-6 dienaas visus suutiijumus un nesaplosiitus.Arii uz Ireland viss aiziet bez probleemaam. Tatad varbuut tomeer LV nav nemaz tik dizha un nevainojama taa kaartiiba?
Nu naudu ,protams,nevar suutiit oficiaali,tas tiesa.Bet katru likumu jau var apiet ar liikumu!
|
|
|
Esmu suutiijusi n-taas reizes pakas no UK un NEKAD nav bijushas nekaadas probleemas. Pakas aizet ljoti aatri, dazhreiz pat aatraak nekaa veestule un vienmeer teicamaa staavoklii :)
|
|
|
Kops pagajusajiem Ziemassvetkiem uz Latviju kartinas vairs nesutu, jo neviena no manis sutitajam "dargajam" kartinam neatnaca neatverta. Sudzejos Latvijas Pastam, bet atpakal atnaca briesmigi neprofesionala atbilde - ta persona, kas tur ir atbildiga par customer relations tiktu izmesta Anglija no darba nakamaja mirkli par tadam vestulem! No otras puses, Royal Mail bija daudz pielaidigaki, ludza man atsutit saplositas vestules un teica, ka samaksas par visu.
|
|
|
Piedevam, Royal Mail teica, ka "raised" kartinas varetu aizkerties vinu skirojamajas masinas un tiktu saplestas, lai gan, ka jus zinat, ja bagazas kraveji zog no pasazieru cemodaniem lidostas, nekas netrauce pasta skirotavas tapat zagt no vestulem. Anglija gan parasti mekle kreditkartes vestules, bija daudz prese aprakstiti gadijumi par negodigiem pasta darbiniekiem, bet diez vai to zagsanas sergu var apkarot.
|
|
|
bet es saskaros ar pavisam neaptveramu problemu,adresatu UK nesasniedza 2 pakas svars 7kg ,par sutijumu samaksaju 42lati,griezos klientu apkalp.centra un tur man atbildeja isi un lakoniski,mes atbildam tikai par to kas ar paku notiek Latvija,bet tiklidz paka nonak saja gadijuma UK mes vairs atbildibu nenesam.Uz jautajumu ko darit atbilde bija ,lai braucot uz Angliju un skaidrojot.Ka jums patik?zvaniju uz konsulatu Anglija un ari nekadas sapratnes,vini sadas problemas nerisinot.Kurs ludzu varetu pateikt kas sis problemas risina.Zinu ari to,ka esmu noskaidrojusi,ka ta jau esot sistema.Sutijumi adresatu nesasniedz bet neviens neko nezin-ne Latvijas pasts ne pasts Anglija.Esam itka spiesti samierinaties ar so situaciju un esam pret savu gribu devusi zalo gaismu varbut loti veiksmigam biznesam. karlina.lismane@apollo.lv tel.25936138
|
|
|
shaja sakara varu teikt ka no Lv pakas naak un diezgan aatri, bet uz jaa probleemas ir ardesaats sanem ar latvijaspasta liplentu notiitas ..... jautaajumu nav,. bet pa UK zviedriju un austriju varu suutiit kaut vai katru dienu un viss ir kaartiibaa, es biezzi sannemu suutijumus no shiim valstiim, veel uz Austraaliju meeez biezzi suutam naudas ccekus un vienmeer aiziet tie. bija pat gadijums ka naudu ieliku parastaa aploksnee un suutiju uz plymuoth un aiziet. uz latviju nesuutu tikai caur oppal firmu maksaa tikai £3 no jebkuras summas. taa luuk Lv pastam neuzticos.
|
|
|
Atbildes adresāts: Guntars () Ja, Anglijas pasts izzog pacinas. Es pagajusaja gadaa suutiju uz Angliju no Niderlandes dzimsanas dienas pacinu savai maasas meitinai. Pacina nekad netika piedaavaata. Mana maasa regulaari suudzaas par veestuleem,kas ir atpleestas un nonaak galaa tuksas. Tad vini saaka suutiit veestules uz Latviju ar tekstu uz aploksnes,ka nauda netiek suutiita. Taas veestules gan aizgaja.....Un jaa, taa kaa mana daavanina nepienaaca, suutiiju atkaartoti - kaa ierakstiitu veestuli. To gan piegaadaaja.
|
Lai pievienotu komentāru, Jums jābūt reģistrētam lietotājam! |
|