Latvija: 03:14, 13. oktobris

latviesi.com

Sveiki, Viesi!
Izvēlētā valsts: 
Autorizācija
e-pasts:

parole:
Help
Galvenā izvēlne
Info ceļotājiem
Latvieši.com piedāvā
Šobrīd portālā
Reģistrētie: 0
Nereģistrētie: 24
Kopā: 24
------------------
Pavisam
reģistrējušies: 8095

------------------
Šodien portālu
apmeklējuši:105
------------------
Vakar portālu
apmeklēja:701
Get Firefox!

Forums » Latvieši ārpus Latvijas » Draugi starp vietējiem?

Latvieši ārpus Latvijas
88
Draugi starp vietējiem? (Anglija)
Vai apgalvojums, ka ar vietējiem - angļiem, īriem un citiem, sadraudzēties ir tikpat kā neiespējami, pat, ja prot valodu, atbilst patiesībai?
jaunākie/vecākie ieraksti vispirms
Domāju, ka ir iespējams sadraudzēties, vismaz šeit Luxemburgā, protams, luksemburgiešu valoda ir obligāta, bet pārējais vairāk ir atkarīgs no kopīgām interesēm.
Mulkjiibas-viss atkariigs no cilveeka pa$a.Un ko noziimee-draugs?Lielaako tiesu tie ir muusu beerniibas vai skolaslaiku liidzgaitnieki.Cik daudz draugus esat ieguvu$i,peec studiju pabeig$anas?Maz,lielaako dalju labus koljeegjus.Tie$i tas pats ir aarzemees tas pats-mums ir koljeegji,ir muusu hobiju cieniitaaji-pazinjas.,kaiminji.Viss notiek,nemaaleejat nu tik melnu!
Šādu apgalvojumu - par to, ka ar vietējiem esot grūti sadraudzēties esmu dzirdējis ļoti bieži, un arī lasījis par to presē, piemēram, intervijās ar studentiem vai skolēniem, kuri kādu laiku ir mācījušies ārzemēs. Visi gandrīz vai vienā balsī žēlojās, ka sadraudzēties esot iespējams tikai citiem tādiem pašiem iebraucējiem, tikai no citām valstīm. Bet vietējie, it sevišķi jau franči un angļi, esot laipni un pieklājīgi, bet ne vairāk.Tāpēc arī vēlos uzzināt to cilvēku pieredzi, kuri dzīvo un strādā ārzemēs.
manuprat, iegut labus draugus nekaur nav viegli. mana jau 11-gadiga pieredze Vacija maca, ka nevajag tikai "tuseties" ar latviesiem vai svestautiesiem. ari universitate macoties, vai stradajos vacu kolektiva ir iespejas sadraudzeties. musdienu cilveki visi ir aiznemti un biezi tomer vientuli, un esmu noverojusi, ka visi priecaja, ja piedava kopa aiziet uz kino vai kafejnicu, vai vienkarsi vajag passam uzaicinat ciemos. ja mes ka svestautiesi izradisim interesi un cebtienus pielagoties, tad atrdadisim ari draugus!
Tātad, tik traki nav, kā es domāju. Un vēl viens jautājums mani interesē. Tas varbūt nav gluži par tēmu, bet...esmu reizes trīs, četras lasījis, arī šajā portālā, šādu izteikumu': "Nepaiet necik ilgs laiks, kad latvieši sāk uz vietējiem (angļiem, konkrēti) skatīties no augšas." Atzīšos, ka tas mani ļoti pārsteidza. Pie mums taču agrāk valdīja priekštats par angļiem (un rietumniekiem vispār)kā par attīstītākiem, gudrākiem, civilizētākiem un t.t. cilvēkiem, nekā mēs. Bet te, pēkšņi - mūsējie skatās uz viņiem no augšas! Sevišķi, ja ņem vērā, ka mūsējie absolūti lielākā daļa brauc darīt vienkāršos darbus! Jauniešiem gan laikam šo kompleksu nav un viņi nemaz nesapratīs, par ko es tagad vispār runāju.
Draugu 'taisisana' arpus Latvijas ir tada pati ka Latvija, proti, ja ir kopa pietiekami daudz izdzerts, tad draugs garantets :) Bet citadi gadas ari ekstremi cilvecini katra valsti, kuriem nepatik jebkuri iebrauceji. Un ka jau Gita mineja viss atkarigs no kopejam interesem!
Piekriitu Ramonai - viss atkariigs no pasha. Ja buusi atveerts, draudziigs, patiess, tad durvis atveertas uz jebkuru sirdi. Te pat nav noziimes valstij! Galvenais - atmetiet padomju kompleksus!
Taapat kaa jebkuraa tautaa, arii starp angljiem ir dazhaadi ljaudis. Ir - iikshkji uz augshu, bet gadaas . . . Piem. viscentraalaakajaa no Anglijas informaacijas centriem jautaaju, cikos iisti Tower Hill (ne kaadaa nomalee) buus druiidu Pavasara sagaidiishanas rituaals. Viens laipni pachikina datora taustinjus un smaidot saka, ka taada pasaakuma nav. Saku -ir (jo lasiiju). Vinjsh neapmierinaats (te nav pienjemts apstriideet) atkaarto to pashu veelreiz. Es arii. Vinjsh kljuust nervozs un nosviist. Man nepatiikami, bet zinaat gribu. Peec treshaa meegjinaajuma vinjsh suuta pie koleegja. Tur atkaartojas tas pats, tikai bez nosviisshanas. Staavu kaa miets, jo man vajag. Un tad nu beidzot ielien internetaa nopietnaak . . . un izprintee man divas lapas. Muuseejiem ir urdiigaaka pieeja, bet masu pluusma mazaaka. Ar to izskaidrojams izteikts robotisms, lai arii laipns. Ja iznaak saskare ar policistiem, tur tas pats un, ja kaut kas nopietnaaks par virziena pajautaashanu, nereti vinjiem ir jaauzbljauj (citaadi vinji purpina pienjemtaas fraazes), jaaizskaidro situaacija un, kad vinji to aptveerushi, bez apvainoshanaas draudziigi un izpaliidziigi laipni paliidz. Pat ljoti, bet bez uzbljaushanas taa nebuutu. Divas reizes esmu bijusi t.s. crime victim - upuris. Un abas reizes taa. Ljoti paarsteidza. BET, ja nonaac kaut kaadaa Sev liidziigo videe un iemanto uzticiibu, simpaatijas, viss notiek kaa pie cilveekiem, tikai ar anglju specifiku. Un taa ir pashaizsardziiba, kas ir ljoti dabiska un saprotama, kad redzi, kas daraas uz ielaam un sabiedriskaas vietaas. Ir atshkjiriigi to izlasiit aviizees un izbaudiit tuvplaanaa.
Atbildes adresāts: viktors nemkovs ()

Nu, par to gan vareetu diskuteet, cik lielaa meeraa pats esi vainiigs vai nevainiigs pie taa, ka vieteejie ietur distanci un neizraada veelmi draudzeeties. Dziivoju Holandee jau gandriiz 3 gadus, pusotru gadu maaciijos valodas kursos, bijaam grupaa ap 20 cilveeku, ar daudziem no tiem ir izveidojusies tieshaam laba draudziiba. Bet, kas ir interesanti - nevienam (!) no muusu grupas, pat tiem, kas sheit dziivo jau gadus 8, nav neviena holandieshu drauga! Sagadiishanaas? Nez vai. Jaa, vinji ir laipni, smaida un labpraat izskaidro tev lietas, bet no tuvaakas draudziibas atturas. Izskataas, ka vinjiem pietiek ar to draugu loku, kas viniem jau ir, un jaunpienaaceeji vinjiem nav vajadziigi :) Taa ka es pilniigi piekriitu tam, ka vieglaak (un patiikamaak, ha ha) ir draudzeeties ar taadiem pashiem iebrauceejiem :)
Dzivoju jau desmit gadus Vacija un sogad atsaku studijas.Iecelotaji arzemnieki, musu grupa no 150 studentiem, esam cetri un kadi divdesmit, Vacija dzimusie un uzaugusie arzemnieki. Man personigi ir tris draudzenes Vacietes.Viena loti laba,otra virak darba kolege un tresa tagad studijas satikta.Bet visa visuma varu teikt,ka ja vaciesi(vismz mana augstskola)izdzird,ka tu runa ar akcentu,ipasu interesi par tevi neizrada, lai gan vienmer ir pieklajigi un neatsakas paskaidrot nesaprotamo. Esmu diezgan kommunikativs cilveks un draugus atrodu parasti atri,tapec varu apgalvot,ka man sads iespaids nav par velti radies.Margarita
kaads esi pats, taadu attieksmi sagaidiisi pret.
Nezinu, vai var tā vispārinat - esmu dzīvojis vairākus gadus Zviedrijā un Vācijā - abās valstīs man bija izveidojušies gan draugi - ar "iezemiešiem" gan bija arī romantika :) Vēl tagad man ir labi draugi, ko iepazinu pirms 10 gadiem. Pēdējā laikā ir grūti atrats kādu kas neko nezina par Latviju, daļai ir fragmentāra, citi tur ir bijuši - piem Rīgā, un kopumā izturas labvēlīgi. Atkarīgs, kādā vidē aprgrozās, iespējam ka ir cilvēki, kas izturās nicīgi, bet man ir bijusi iespēja radīt cieņu, profesionālajā ziņā - vai studiju laikā, un aizspriedumus novērst. Es domāju, nevajag uzvesties kā "Boratam", uzsverot sadzīviskas atšķirības vai bravūrīgi mācīt vietējiem dzīvot un stāstīt par viesu zemees nepilnībām - un censties iemācīties vietējo valodu, vai pat dialektu - tas satuvina!
Es dzivoju 3 gadus Vacija un esmu sapratusi ka te draugus dabut nau iespejami. Viriesi vel runa ar mani bet vinu sievas pagriez muguru. Man pasai virs ir vacietis un vins saka tas ir tapec ka vinas tas vacietes ir greizsirdigas - kada iskatos es un kadas tas Vacietes. Un Vaciesiem nepatik iebrauceji.
dzivoju treso gadu Anglija.man izveidojusies draudziba ar manu tieso prieksnieci,kura augstu verte manu darbu,humora izjutu,pavarmakslu un daudz ko citu,kas mums letiniem liekas passaprotami,bet vinos izraisa izbriinu.nu bet tagad ari vinas gimene ed rasolu un rupjmaizi,esmu biezji aicinata vinu majas,vinas gimene-manaas.lai ari esmu single,vini visur ,,vazaa,,mani lidzi,palidz ar padomu,izrada interesi par maniem tuviniekiem Latvija.kaldinam kopejus celojumu planus,ari uz Latviju.stradaju loti liela starptautiska uznemuma,kur var sastapt visdazadako rasu un tautibu cilvekus,bet latviete esmu vieniga,tomer visdraudzigakie,laipnakie ir tiesi angli.tomer ka tevi uztver angli ir atkarigs tikai no katra pasa,cienja un draudziba ir jaiemanto es ari nevaru ne cienit,ne milet katrupretimnaceju.isteniba migranti ir ists posts Anglijai,bet par to netiek runats-rajoni,kur mitinas iebrauceji,izskatas briesmigi,prieksstatu par sevi radam pasi,pasi ari iemantojam cienu vai nepatiku,labakaja gadijuma-vienaldzibu...
Polija dzivoju salidzinosi nesen,bet varu teikt,ka jau esmu iepazinusi cilvekus,kurus par draugiem varbut nenosauksu,bet par labiem pazinam gan.Ir kam piezvanit, ar ko satikties, kad gribas kur iziet izklaideties.nav par ko sudzeties.piekritu viedoklim, ka tas atkarigs tikai no pasa cilveka.
Atbildes adresāts: Kristine Viertelmeister (Pukainais Burunduks)

Ar taam vaacu sievietem ir taa kaa ir. Es dzivoju jau 16 gadus Vaacijaa. Man ir bijushas vaacu draudzenes... Un taa pieviilos, ka vairs negribas. Mums latvietem ir laikam cita draudzibas izjuuta, jo ar manaam draudzeneem Latvijaa taadi briinumi nenotiek. Kopsh taa laika mani labakie draugie ir virieshi. Izklausas drausmiigi, bet sho noslepumu veel neesmu atrisinajusi. Un es nedomaju, ka tam ir kaada saistiiba ar izskatu. Vaacijaa ir daudzas smukas lellites. Un taas nesmukaakaas pat ir sakarigaakas... Interesanti ir tas, ka es pazistu daudzas latvieshu meitenes, kas ir precejushas ar vaacieti. Bet otraadi - nevienu.. Kas ar taam vaacu sievieteem "ist los?" Man paldies dievam darbaa kaa kimikei lielakaa dalja ir virieshu un mums ir labs kontaks. Ar taam trim vaacu sievieteem ir gruuti. Peec 16 gadiem es domaaju, ka taa ir mana vaina, ka ar vinaam nesaprotos. Kolegiali - jaa, bet ne vairaak. Bet varbuut te arii nav ko saprast...
Man ir tikai loti laba pieredze ar vaciesiem...Un ne tik laba ar latviesiem Vacija. Ko tas izsaka? Neko...Viss atkarigs gan no pasa, gan no rajona, kura dzivo, kada darba strada utt..
redziet,iedraudzeeties var ar jebkuru personu,bet noturet draudzibu ir japiepulas.dzivoju trimda.stradaju pie amerikaniem...pat ipashi nav jabut draugam,ja esi centigs un acigs,tad draudziba un ciena ir garanteeta lidz bridim,kaa izbeidzas darba attiecibas.jo draudziba un darbs ir divas nesavienojamassaites,ko precizi jaaievero.ja pats esi godigs,atklats...draudziba turpinas.starp trimdas latvieshiem shi situacija neiet cauri,jo tava draudziba ir,ka slogs....un ja nu latvietis no latvijas iedomaajas prasit...kaut ko??!!tapec turas pa gabalu...sagaidija ar smaidu un pavada ar smiinu.neinterese ne tu,ne tavas sarunas,ne tava butiba....varbut tikai latviskaa zinkaariba:nu,kaapec tu te esi atbraucis,vai zalaa karte esot un kas notiek latvijaa.Bet lai butu jutams piedaavaajums draudzeties to nu gan nesagaidiisiet,varbut tad,kad pucei aste ziedes.mirkla draudziba,jo valoda ir ta,kas liek apstaaties uz briidi un aprunaaties.man ir daudz labu draugu,pazinu,jo draudzibai ir milzigs potencials cilveka ikdienas gaitas,grutos brizhos-dveseles piepildijums ar atklatu-patiesu sarunu,padomu un veseligu garu.veiksmiga draudziba...tas ir briljants.prasme atrast un iedraudzeties nav katram lemts,bet gan dzives laimests.draudzeties ir jaaprot.katra cilvekberna ir kads CLICK,kas japamana.
redziet,iedraudzeeties var ar jebkuru personu,bet noturet draudzibu ir japiepulas.dzivoju trimda.stradaju pie amerikaniem...pat ipashi nav jabut draugam,ja esi centigs un acigs,tad draudziba un ciena ir garanteeta lidz bridim,kaa izbeidzas darba attiecibas.jo draudziba un darbs ir divas nesavienojamassaites,ko precizi jaaievero.ja pats esi godigs,atklats...draudziba turpinas.starp trimdas latvieshiem shi situacija neiet cauri,jo tava draudziba ir,ka slogs....un ja nu latvietis no latvijas iedomaajas prasit...kaut ko??!!tapec turas pa gabalu...sagaidija ar smaidu un pavada ar smiinu.neinterese ne tu,ne tavas sarunas,ne tava butiba....varbut tikai latviskaa zinkaariba:nu,kaapec tu te esi atbraucis,vai zalaa karte esot un kas notiek latvijaa.Bet lai butu jutams piedaavaajums draudzeties to nu gan nesagaidiisiet,varbut tad,kad pucei aste ziedes.mirkla draudziba,jo valoda ir ta,kas liek apstaaties uz briidi un aprunaaties.man ir daudz labu draugu,pazinu,jo draudzibai ir milzigs potencials cilveka ikdienas gaitas,grutos brizhos-dveseles piepildijums ar atklatu-patiesu sarunu,padomu un veseligu garu.veiksmiga draudziba...tas ir briljants.prasme atrast un iedraudzeties nav katram lemts,bet gan dzives laimests.draudzeties ir jaaprot.katra cilvekberna ir kads CLICK,kas japamana.
Atbildes adresāts: anna kudlane ()

Anna, tavs rakst ir ljoti burviigi un filozofiski uzrakstits. Tas atbilst vairak temai "kas ir draudziba". Un beigas atgriezhamies pie pasha sakuma "viss ir no pasha atkarigs". Vienaa lietaa es tev nepiekriitu, ka "draudziba un darbs ir divas nesavienojamas saites". Dazhreiz ir tad grutak vienu no otra noshkirt. Bet savadak? Darbaa nedrikst un ar latvieshiem kaa slogs? Ja stradaa 10 stundas dienaa, tad atliek tikai gimene...
daudz kas atskirigs no pasa,daudz no valsts kura esam un daudz kadam acim skatamies uz dzivi.protams,ja divi letini runa dzimtaja valoda,iezemiesi netuvosies.bet ja busi viena starp"vilkiem"vai nu tevi apedis vai pienems.mani draugi biezi kritize "iebraucejus",bet kad es atgadinu viniem savu izcelsmi,snejas un noliedz to,saka,me tu esi viena no mums....bet pagaja daudzi gadi lidz tam.savu lomu spele ari tv unradio,kur katru dienu zino par iebrauceju briesmu darbiem.bet tagad uz latviju vedu draugus,lai redz lai iepazistas,lai piekrit ka esam viena godiga stradajosa tauta.un katru gadu man ir vairak lidzbraukt gribetaju.
Nu ja kads brauc uz svesu zemi tikai stradat, tad, protams, ka tai personai ir grutak atri sameklet draugus. ipasi, ka dzivo kaut kados laukos. Un tas jau nav nekas jauns, ka latviesi ir un paliek briesmigi naidigi cilveki! Bet paldies Dievam, seit Online esmu ar loti forsiem cilvekiem iepazinusies.
sodien es piedzivoju neticamu notikumu....ilgaku laiku velejos nopirkt sujmasinu...ar palidzibu no vietejiem,es beidzot sadzinu vietu,kur iespejams nopirkt sujmasinu.Kopa ar savu menedzeri aizbraucam uz noradito ciematinu,atradam veikalinu.Viss bija jauki,es biju loti laimiga,ka beidzot man bus sujmasina....bet,izradijas,ka nevaru samaksat par preci ar karti.Skaidras naudas man nebija.Veikala ipasniece neprasot man uzradit personas apliecinosus dokumentus,man PARDEVA sujmasinu,ar vienosanos,ka piebrauks pie manis vakara pec naudas.Goda vards,es biju soka!Uz jautajumu,vai ticat man?,vina laipni pasmaidija un deva atbildi:Ticu. Ta es ieguvu vel vienu draugu starp iriem.Vai nav jauka sajuta,kad saproti,- tev uzticas!!!!!!
Personiigi man daudz vairaak draugu ir britu, nekaa citu no Austrumeiropas iebraukuso viesstraadnieku viduu. Domaaju, baumas par to, ka briti negrib draudzeeties ar atbrauceejiem, radiijusi cilveeki, kuri seit atrodas tikai ar vienu domu - pelniit naudu, smagi fiziski straadaajot, veelams - bez briivdienaam, lai kaut kad naakotnee vareetu dziivot labi Latvijaa. Nu kurs gan gribees draudzeeties ar paarpuuleejusos radiijumu, kurs visu laiku ir iigns, jo netalaujas sev nekaadas izklaides, nemaacaas valodu, neruupeejas par savu izskatu, neintereseejas par vieteejo kultuuru utt.
Atbildes adresāts: viktors nemkovs ()

Pilnīgi piekrītu Andras teiktajam, jo kurš anglis gan gribēs draudzēties ar problēmu apsēstu latvieti, kuram tik viena doma galvā - kā vairāk nopelnīt un kur mazāk izdot? Bet ja gribi iegūt draugus no vietējo angļu vidus, ar izmaksāšanu pubā arī vēl būs par maz. Te lai iegūtu draugus noteikumi ir daudzi - cieni gan vietējo, gan arī savu kultūru; interesējies par to kas notiek apkārt; esi aktīvs un atvērts; rūpējies par savu izskatu; neuzbāzies nevienam ar savām problēmām u.t.t., tad tiešām no vietējo vidus draugu netrūks. Paldies Dievam, bet man draugi šeit ir! To pašu vēlu arī Jums!
pilnigi piekritu visam ko sakat.sovasar biju latvija-ta sakot majas.un,ja atklati,kauns par tautiesiem.biju kopa ar saviem siszemes draugiem,labi ka nesaprata valodu.latviesi kluvusi ta ka tajas multenes,kur acis redz tikai dolarus vai euro.nenovidigi,naudaskari un neuzticigi lautini.ja grib braukt uz latviju kopa ar draugiem,bistami veikt kadu lielaku pirkumu-bus jakaunas ka piederi pie sis tautas,ka ari velams nebraukt cauri mazajiem cieminiem-vini ir ka regi salidzinot ar rigu.kadas domas un pieredze ir jums?
domaju, ka sadraudzeties jebkura valsti iespejas ir vienadas, visu nosaka tas cik apkart ir cilveku ar lidzigam interesem, materialo stavokli utt. nevajag ari sevi attistit nievajosu attieksmi pret vietejiem, viniem ir sava kultura, tradicijas mentalitate. cik jus pasi esat draudzejusies ar arzemniekiem Latvija, kad dzivojat Latvija...? nav jau tas tik viegli, izprast citus. visiem novelu atrast draugus :)
Ooo...jaaa. Laba(perfekta) analīze no Elitas Rungas. Mēs pēc viena gada atbraucām no UK un mūs pārņēma totāls kūltūršoks.Vesals mēnesis pagāja,līdz daudzmaz iejutāmies.Sākumā plānojām turpināt dzīvi Latvijā,taču,esam stingri nolēmuši doties atpakaļ uz UK,nu jau uz nenosakāmu laiku.Jo-to mūsu auksto mentalitāti un visas pārējās nebūšanas vēl varētu paciest,bet, ka tevi pašu tuvie cilvēki(radi),vienkārši slauc(kāš).Tu aizbrauc ciemos pie kāda tuvinieka,aizved dāvanas,bet ar to vēl nepietiek-skatās uz tevīm kārām un lūgošām acīm,nu kā tu neidosi naudu-jāpalīdz taču.Secinājām,ka,paliekot Latvijā ilgāk,vienkārši lēnām ieslīdēsim vecajās sliedēs.Tāpēc,jātin makšķeres.Lai piedod mana mīļā tēvu zemīte.
Par to jau laikam varetu diskutet daudz un ilgi. Jasaprot ka jebkura cita valsti ja neesi tur dzimis tad busi svesinieks vienmer kaut ari labi iemacisies valodu.
Atbildes adresāts: Wika Berg ()

Pilnigi piekritu Tev. Dzivoju jau 27 gadus vacija. labak man nemaz nevaretu iet. kad atbraucu, driz piedzima meitina. Un pirmos istos kontaktus (arpus vira) dabuju baznicas draudze. gaju gan uz vecaku pulciniem, gan uz svetdienas skolu jo gribeju 100% un bez akcenta runat vaciski. Un sobrid esu lepna, ka mani daudzi nemaz nemana ka "arzemnieci". Ja galva vienmer vel doma- es brauksu atpakal uz Latviju, tad gruti "atklimatizeties". ja gribi piederet pie vietejajiem vaciesiem, tad jamegina ari domat ka vacietim. man ir seit tikai vacu draugi. Ar tiem daziem latviesiem, ko pazistu, nekadu sakaru nav- kaut ka nesaprotamies...
Vislabākais veids studentiem bez vecuma ierobežojumiem kā nopelnīt, viss ir vienkārši pelni stundā 5 - 10ls, ja gribi vairāk, strādā vairāk. Skaties zemāk norādītajā adrese, nekavējies un esi viens no pirmajiem, jo kas ātrāk piereģistrējas, tiek pie lielākiem bonusiem un atlaidēm. Šis ir kas pavisam jauns. Par katru piesaistīto cilvēku jums maksā no 0.20 santīmiem. līdz pat 1.40 Ls. Visu vari izlasīt pats, mūs sponsorē Latvijas mobilais telefons, Zelta zivtiņa un daudz citi pazīstami uzņēmumi. Sāc tūlīt, reģistrējies zemāk norādītajā adresē. Nenožēlosi tas ir tikai sākums, un beidzot tas ir parādījies arī Latvijā, saku no pieredzes esmu kaut ko līdzīgu darījusi ārzemju lapās, bet šis man liekas ir viens no labāk apmaksātajiem variantiem. Esmu tikai pāris dienas izmantojusi šīs iespējas un man jau ir nopelnīti 70ls par dažu stundu aizņemtību ievietojot šāda tipa reklāmas kādu es šeit esmu uzrakstījis. Ja ir kādi jautājumi prasiet. Katrs piesaistītais cilvēks sāk jums pelnīt, tas ir par katru cilvēku, ko viņš piesaista, jūs saņemat 0.05Ls. Zaudēt nav ko, jo kuri būs pirmie tie būs lielākie ieguvēji. Sīkāk skatāties zemāk norādītajā adrese un reģistrējaties http://www.manaideja.lv/?r=2692 http://www.moneyget.lv/?r=2692

Lai pievienotu komentāru, Jums jābūt reģistrētam lietotājam!

uz augšu