Latvija: 03:16, 07. janvāris

latviesi.com

Sveiki, Viesi!
Izvēlētā valsts: 
Autorizācija
e-pasts:

parole:
Help
Galvenā izvēlne
Info ceļotājiem
Latvieši.com piedāvā
Šobrīd portālā
Reģistrētie: 0
Nereģistrētie: 7
Kopā: 7
------------------
Pavisam
reģistrējušies: 8565

------------------
Šodien portālu
apmeklējuši:109
------------------
Vakar portālu
apmeklēja:1149
Get Firefox!

Forums » Citi » Neiedeva ASV vīzu - vai ir jēga mēģināt vēlreiz?

Citi
83
13.10.06 22:40:18
Neiedeva ASV vīzu - vai ir jēga mēģināt vēlreiz? (ASV)
Man atteica tūrisma vīzu, bet ļoti gribas nokļūt ASV, lai apciemotu savu draugu uz ziemassvētkiem, kurš tur ir uz pus gadu komandējumā. Man šķiet, ka ar anketām un dokumentiem viss bija ok, vienīgais nedomāju, ka konsuls vispār paspēja tos apskatīt pa to brītiņu, un 'intervija' ilga labi ja minūti. Vienīgie jautājumi, ko man pajautāja, ir -vai es ilgi strādāju savā darbā (2.5 g), vai brauciens iekrīt mācību laikā (jā), kāds ir mērķis(apciemot draugus un apskatīt LA), vai es dzīvoju pie vecākiem (jā), un par ko strādā mani vecāki. No sākuma nepieleca, kādēļ viņš jautaa par vecaakiem, bet beigās iedomājos, ka varbūt pārliecinās, vai nav kaut kādos ietekmīgos amatos un nenāks strīdēties vēlāk. Krištopāna dēls neesot dabūjis un kā tēvs aizgājis, tad viss uzreiz ok. Vai kādam nav pazīstams kāds Krištopāns, kas varētu man palīdzēt? :)))) Biju gatavojusies uz patieshaam iistu interviju, nevis to ko saneemu. Drošvien jau daudz ir tādu, kam tā vinupraat nejeedziigi atteikts, un tā ir pavisam parasta lieta, bet negribas tik viegli padoties. Vai ir jēga mēģināt vēlreiz? Varbūt kādam no jums ir līdzīga pieredze, vai kādam paziņam tā izgājis? Varbūt varat ko ieteikt vai kaa paliidzeet? Būšu ļoti pateicīga par kādu sakarīgu atbildi :)
jaunākie/vecākie ieraksti vispirms
var izprasiit atteikuma iemeslu no veestnieciibas, varbuut pasee kaut kaadu ziimogu iespieda ? dereetu uzzinaat sho informaaciju vispirms un tad padomaat vai meegjinaat veel
Visbiezhaakais atteikshanas iemesls - paaraak maz naudas. Nezinu, kaada Jums ir alga, bet parasti tieshi taapeec negrib laist. Taapeec arii jautaajums, par ko vecaaki straadaa - citiem vaardiem, vai ir profesijas, kur maksaa daudz. Meegjinaat veelreiz ir veerts, ja ir pieraadiijumi par iipashumiem - piemeeram, Juus esat liidziipashniece vecaaku maajai/dziivoklim, Jums ir bankas konti ar pieklaajiigu daudzumu naudas, Juusu draugam ir labi ienaakumi un vinjsh uzraksta papiiru no Amerikas, ka apmaksaas visas Juusu uztureeshanaas izmaksas kameer viesosieties, utt. Ja taadu papiiru nav, rezultaats visticamaak buus tas pats un tad nav veerts meegjinaat veelreiz. Es pati dziivoju ASV un man taa gaaja ar viizaam mammai un maasai - vispirms atteica, bet otraa reizee iesniedzaam papildus papiirus ar maniem ienaakumiem un vinjas abas dabuuja viizu. Paareejiem gjimenes locekljiem sagatavojaam visus papiirus jau pirmajaa reizee un dabuuja viizu uzreiz.
Atbildes adresāts: Jana S (janitese)

Sveika,Lasma! Meginaat velreiz noteikti vajag.Galvenais ir penemt lidzi uz interviju kadus dokumentus,kas pieraada,ka nevelaties palikt ASV-ipashumu apliecinoshus dokumentus,darba algas izzinju un tml.Bet noteikti meginiet! Velot veiksmi, Jana P.S. Pati pashreiz esmu ASV un ir verts uz shejieni atbraukt notiekti.
Jaa,jociigi gan-tad jau iznaak,ka tikai taads cilveeks var tikt apskatiit Ameriku kuram ir iipasjums?Stulbums-es to atceros no laikiem,kad uz Vaaciju arii nevareeja viizas dabuut-kaa saciit jaasaka-skatijaas peec deguniem,un Vaacijas vestnieciibaa seedeeja ljoti augstpraatiigas daamas:((kaadeelj gan es nevareetu braukt kur es gribu,ja varu uzraadiit pietiekami daudz naudas,par ko pati tur arii uztureesjos-ne jau katram ir tas sapnis palikt Amerikaa uz dziivi-nekur tacu pa velti debessmanna nekriit no gaisa-arii tie kas tur apmetusjies ne jau tikai medus maizi vien eed:)Tainiibu sakot arii es gribu nakosjo gadu aizbraukt uz Ameriku-taadeelj sjis jautaajums man ir aktuaals...-gribeetos zinaat,vai Laasmai tomeer atkaartoti izdevaas sjo viizu nokaartot,pateicos,ja atbildeesi!!
nu bet protaams vinji ir nav ieintereseeti, lai tu tur paliktu...tapec vinji meegina, ar visaadiem jautaajumiem izjautaat tevi, lai samazinaatu % tavu iespeejamie veelju tur palikt! galvenais izdomaat iemeslu un PARLIECINAAT vinjus ka tu atgrieziisies:) nezutraucies, kaadreiz viizu iedos!!! galvenais neatmest ceriibas!!!
Paziistams gadiijums. Papildus papiirus dabuut ir kjeepa un laika teerinsh. Kameer tos dabuut varbuut jau viizu vairs nevaidzees. Naudu lai uzliktu uz konta vajag aiznjemties bet kursh tos ntos tuukstoshus dos, ne taa? Paarrakstiit ipashumus arii chakars. Kaa te viens jau izteicaas dabuu Kanaadas viizu, esot vieglaak. Un tad jau tur sarunaajiet kautkaa satikties, vai ko citu izdomaajiet...
Esmu kartojis ASV vizu,dabuju to uzreiz bez kadiem papiriem,tolaik studeju LVMA. Man bija tik pasrtkarte no draugiem,kas teica,ka NY ir verts redzet so izstadi. Amerika esmu vairakas reizes gada,pa siem gadiem esmu saticis daudz latviesu,kas tur ir nelegali palikusi un strada. Tas ir zinams fakts vestniecibas,tapec no vienas puses uz katru jaunu vizas prasitaju,vini skatas ka uz potencialo paliceju. Riebiga sajuta. Tad nu kadam prasa ipasumus uzradit,citam vel nezin ko. Rezultata esam ka no 3 pasaules valsts(afrikas limeni). Bet rietumeiropa var braukt bez vizas,ari ja vins ir bomzis,kada jega? Meginat vajag vel,bet nekam nav receptes. Manam acim redzot,Amerika nav zelta bedre,brinos,kapec tur tik daudz palikt velas. Lai tev izdodas.
Atbildes adresāts: ivars Kakis (towerbridge)

Paldies jums par atbildeem! Var buut veel kaads ko var ieteikt? Pagaidaam domaaju, ka meeginaashu veelreiz. Zvaniju uz veestnieciibu un jautaaju sekretaarei, kaa ir ar otrreizeeju tuuliiteeju meeginaajumu, un vina teica, ka labaak meeginaat peec kaada pus gada, ja situaacija mainijusies, bet tad jau man vairs to nevajadzees.. Varbuut izdosies dabuut lai pacel darbaa algu :) un vareetu ar darbu kaut kaadu liiguumu nosleegt, ka palikshu pie viniem veel ilgi. Bet kas juusupraat skaitaas normaala summa kontaa, par ko es sevi vareetu uztureet tur?
Atbildes adresāts: Līga Nutere (zakitis)

Bet peec cik ilga laika tava mamma un maasa meeginaaja veelreiz?
aaa, un veel - ja mans draugs atraksta, ka apmaksaas manus izdevumus, tad tam papiiram ir jaabuut baigi oficiaalam, pilniigi ar vina konta staavoki un izzinu no darba? vai pietiktu ari ar parastu veestuli, kaut vai meilu? nezinu par taadaam lietaam, nekad nav naacies saskarties ar ko taadu..
man ar neiedeva ar pirmo reiz...uzbaazos atkal...shoreiz ar kailiem faktiem kaapeec gribu braukt atpakalj uz uk...saakot ar bankas konta izdrukaam beidzot ar ikdienishkjiem siikumiem...nostraadaaja... nez vai tapeec ka atshkjiriibaa no pirmaas reizes pusmuuzha neapmierinaatas sievietes vietaa bij sirms vechuks..:) (izklausaas stulbi ,bet akmens no sirds noveelaas kad ieraudziju ka viirietis)...vai deelj tiem papiiriem.. LAIMES SPEELE!
Atbildes adresāts: Līga Nutere (zakitis)

Mamma un maasa meegjinaaja peec kaadaam 2-4 nedeeljaam, cik nu attri man izdevas dabuut papiirus, iisti preciizi neatceros, tas bija pirms kaadiem 4 gadiem. Papiiriem jaabuut oficiaalajiem - izzinja no darba vietas un izzinja no bankas ar visiem parakstiem un telefoniem, kur sho informaaciju var paarbaudiit.
nu jaa, pirms chetriem gadiem droshvien viss bija savaadaak. domaaju ka tagad daudz stingraak skataas. citi kam prasu padomu, saka, ka labaak vispaar neteikt, ka gribu pie drauga braukt. lai izdomaajot ko citu, ka pie radiem vai kaa savaadaak, tik ne pie puisha, jo tad galiigi nelaidiishot. bet es atkal domaaju, ka vinsh jau ir biznesa braucienaa un vina darbs par vinu jau garantee, ka vinsh atgrieziisies, un taapeec arii man buutu jaatgriezhas. ko juus sakat?
un kaada buutu normaala summa manaa kontaa, lai viniem taa liktos pietiekama, ka es sevi speeshu uzturet un nekluushu par to nelegalo imigrantu? kameer no sava drauga sagaidiishu, tikmeer vairs bileti nevarees dabuut, taapeec domaaju savu konta izrakstu iesniegt. kaa jums liekas, cik tur vajadzeetu buut?
meeginaaju jau otrreiz un nesanaaca nekas. bankas izdruka, biletes un viss vajadziigais bija, bet viniem pofig. es esot paaraak aizdomiiga, jo es loti piedomaajot ko rakstiit un teikt.. veel taapat pieseejaas, ka neesmu uzrakstijusi, ka liigavainis asv. bet es jau nevaru teikt, ka liigavainis, kameer nav mani bildinajis. tagad baigais besis un veelreiz nemeeginaashu. naudas zheel un savu nervu. cerams, ka vareesim abi iztureet tik ilgi viens bez otra...
patieshaam skumiigi. esmu kaartojis 2 reizes, abas nesekmiigi. man jau shkjita ka man papiiri kaartiibaa un kontaa nauda ar bija. atrunaajaas ar to, ka neesot pietiekoshi stipras saites, lai es atgrieztos. pfff.. ja buutu preceejies, tad saprotams ka tad nebuutu vairs briiviiba un iespeeju aizbraukt. starp abaam reizeem bija 5 vai 6 meeneshu starpiiba. paies veel kaads laiks un meegjinaashu atkal.
:) vis jau ir labi ja tikai Juus nhemtu veeraa ASV imigraacijas riikojumu, kur skaidrs un gaishi ar trekniem burtiem ir rakstiits. Ateikt 60% viizu pieprasiijumus bez siikaakiem paskaidrojumiem. Un ja ir iemesls protams noraidiis. Teiksiet diskriminaacija, jaa es pilniigi piekriitu tam. Iet otreiz es nezinu vai ir veerts, bet laikam ir. Kaa man draugi staasta vaigot smaidiit un triekt atbildes liidz veel nav izskaneejis peedaajais jautaajuma vaards. Ja prasa kaada alga saki 10 000 nepaskaidro meenesii vai gadaa. Bet ja ir laika un labas zinaashanas valodaas vari traukties uz Poliju un tur prasiit viizu. Man teetis taa izdariija un kaa gaaja taa ar dabuuja. Bet no savas pieredzes pateikshu ka es dabuuju viizu tikai ar otro piegaajienu. Kautgan man bija uz rokas akadeemijas garantijas veestule ka es ir uzaicinaats uz uznhemshanas paarunaam. Neskatoties uz visu man noraidiija. Bet ieteikumi ar tiem iipashuma papiiriem ir labi un ja taadu nav var ar tos fitiivi uzveidot.Ttaapat nepaarbaudiis jo vinhiem tas nav buutiski un ar kas dos vinhiem taadu informaaciju. Melo, bet ticami un paarliecinoshi kaa saka tautaa blefo.
Atbildes adresāts: Sandra Stahovska ()

man arī vasarā ir liela vēlēšanās aizbraukt ar draugu uz ASV. Tur man dzīvo radinieki. Bet ir lielas šaubas par to vīzu, jo man nekas nepieder un arī nestrādāju, tikai mācos augstskolā.Kā jūs domājat vai man maz ir izredzes dabūt vīzu? Un cik ilgu laiku iepriekš viņa jāsāk kārtot?
Atbildes adresāts: Sandra Stahovska ()

jaaiet taa, lai vari paspeet biletes nopirkt peec pozitiivas atbildes. atbildi vini tev dos tajaa pashaa dienaa, un viizu dabuusi naakamaa darbdienaa. man liekas, ka tikpat labi vini tev var iedot kaa neiedot, skiet, ka vini random kaartiibaa nem, vai arii skataas peec purna kursh patiik kursh nee.. man bija visaadas saistiibas, bet neiedeva, bet drauga maasai iedeva, kaut gan vinai nebij nekaa.
Ja mēs braucam abi ar vīru caur speciālu darba programmu,kura paredz 1 gada darbu vai mums arī var neiedot vīzu. Ir dzīvoklis,mediķa izglītība,tas nozīmē,ka man noteikti jāatgriežas un jāstrādā,jo savādāk zaudēšu diplomu.

Lai pievienotu komentāru, Jums jābūt reģistrētam lietotājam!

uz augšu