Latvija: 05:41, 07. janvāris

latviesi.com

Sveiki, Viesi!
Izvēlētā valsts: 
Autorizācija
e-pasts:

parole:
Help
Galvenā izvēlne
Info ceļotājiem
Latvieši.com piedāvā
Šobrīd portālā
Reģistrētie: 0
Nereģistrētie: 18
Kopā: 18
------------------
Pavisam
reģistrējušies: 8565

------------------
Šodien portālu
apmeklējuši:137
------------------
Vakar portālu
apmeklēja:1149
Get Firefox!

Forums » Kas jāzina dzīvojot ārzemēs? » Maksaajumi sanjemot pasta suutijumu Latvijaa..

Kas jāzina dzīvojot ārzemēs?
73
Maksaajumi sanjemot pasta suutijumu Latvijaa.. (ASV)
Esmu dzirdeejis ka suutot lielaaku paku uz latviju no amerikas ir jaamaksaa kautkaada muitas nodeva vai kautkaa taa. no kaa tas ir atkariigs, un kas ir jaanjem veeraa suutot pakas uz latviju. vai ir kaadam informaacija vai pieredze par to??
jaunākie/vecākie ieraksti vispirms
Domāju, ka visprecīzāko un drošāko atbildi Tev varētu sniegt tieši pastā vai arī kādā kravu pārvadājumu firmā, piemēram, DHL vai TNT...
Ar nodokli apliekamas ir mantas , kuras vertibaa ir virs 50 LVL, taa bija agraak...
nekas par velti nenotiek sajos laikos-ja velas sutit tad paka ir jaapdrosina un svars ari iespaido maksassanas lielumu utt
Mulkibas,kas te saraxtits! Pastaa Latvijaa Tev neko pratigu nepateiks. viss atkarigs no attiecigaa pasta darbinieka, dazhs nelaus sutit neko,iznemot zurnalus, cits laus zobu pastu sutit (saku no pieredzes!!)ASV pastaa visu nem pretii,neko nelauz valja un neparbauda,preteji LR praksei,kur visu izkidaa kaa cietumnieku paku (atkal no pieredzes).Tas,vai bus muita jamaksaa, NAV atkarigs no pakas lieluma vai svara, bet gan vertibas un taa, ko noraadi deklaracijaa kaa pakas saturu. Neuzraadi lielu vertiibu (noteikti neparkap 90$,velams mazak kaa 50$ kaa jau ieprieksh mineets). Ieteikums - suti caur USPS (US pastu), fedex uc. Tev liks maksaat pat 10 reizes dargak. Noradi mazaku summu kaa vertibu, domaa, ko raksti deklaracijaa par pakas saturu. Esmu sutijusi daudz un dazhaadas lietas, lidz shim bez probaam ar muitu :)) Lai veicas!!
P.S. nav verts skiest naudu par pakas apdroshinashanu!!Ja vien nesuuti kaut ko extreemi veertiigu, bet tadas lietas diezin vai vispaar veerts uzticeet sutishanai.
p.p.s.ja paka liela, vari sadalit vairaakaas mazaakaas :)
Atbildes adresāts: Agnese ... (Aga)

Vai tiešām pakas atplēš vaļā lai pārbaudītu to saturu?! Cik zinu, tad viss pasts un kravas sūtījumi tiek pārbaudīti ar X-ray aparātiem. Pats strādāju ar tām elles mašīnām...
Nupataas martaa sutiju uz LR 2 mazaakas un 1 lielaaku - visas bija tikushas LR atpleestas valjaa. Vieniigie chakaretaji un muitas uzliceeji ir LR pusee, vismaz taa bijis manaa un man zinaamo cilveeku pieredzee. Piedevaam Latvijas pasts nenogada pakas lidz durviim kaa ASV, bet gan jaaiet pakal uz pastu,bet tas nu taa... Katraa zinjaa tiem, kas suuta pakas uz ASV no LV, iet daudz gruutaak un arii dargaak nekaa otraadies. LV kaa vienmeer izceljas :))
Uz Latviju sūtīt nav nemaz tik traki, ja salīdzina sūtīšanu, teiksim, uz Ukrainu, uz kurieni sūtītās vēstules un paciņas man ir pazudušas diezgan regulāri. Vismaz no manām sūtītajām pakām uz Latviju un otrādi – no Latvijas uz Ameriku – neviena nav pazudusi, lai gan saņēmēji Latvijā reizēm ir sūdzējušies, ka ar muitu ir liela birokrātija, kas to procesu apgrūtina. Man tieši ASV bija problēma, kad uz Ziemassvētkiem bija sūtījums pa USPS ar tracking number, bet es to paku nesaņēmu. Tracking number parāda, ka sūtījums man ir izsniegts, un arī pastā neviens man palīdzēt nevarēja, un tāpat pārdevējs naudu neatdeva.
Latvijas Pasts tagad iipashi izceljaas! Man neljava suutiit Stenderfabrikas ziepes ar tiem sausiem dekoratiiviem ziediem, jo tie esot augi:) Nu un nacaas visu izpakot un attīt, lai redz cauri vel 100 cilveeku prieksaa, kas tobriid atradas pastaa. Vel no Latvijas uz Somiju neljava suutiit vaska sveci-redz kaitiiga esot! Shajaa gadiijumaa iesaku vienkarshi izmantot visa veida viltiibas, lai shaadu stulbumu apietu!Tas nav normaali-Latvija kaa vienmer neatshkjira laikam kas ir direktiva un kas ir regula un visu par likumu pataisiija, a pastaa vinji interpreteet neko nemaak, jautajums vai arii saptot tos likumus un nosaciijumus!Nezinu nevienu valsti, no kuras buutu taadas probleemas kaut ko suutiit!
Piekriitu Annai. LR izceljas kartejo reizi, katrs darbinieks interpretee kaa grib, tas nav normali. Izmantojiet viltiibas, iepakojiet taa,ka pastaa neko neredz.Lieciet lietaa fantaaziju!! Veiksmi :)
Pakas apliek ar muitas un ienaakuma nodokli, ja to kopeejaa veetriiba paarsniedz 40 vai 50 eiro iisti neatceros, bet sso naudu var dabuut atpakall iazpilnot nodoklla dekleraaciju gada beigaas, bet ja gada laikaa buusiet sanneemussi pakas kuru kopsummas veertiiba paarsniedz iztikas minimumu, tad ienaakumu nodoklis un muitas nodoklis kas ir nnemts no summas virs iztikas minimuma ir neatgriezzams, un protams ir arii dazzaadi iznneemumi, kaa smarzzas utt. taadas pakas ar nodokli neapliek.......... iedomaajieties situaaciju, ja kaads savam radiniekam suutiitu teiksim auto audio vai mobiilos telefonus paardossanai, gadaa ja vinnss paardotu 100 vieniibas, tad reaali valsts nevar zinaat, no kaa vinnss iztiek, un tapeec pakas apliek ar muitas nodokli un ienaakumu nodokli, jo to uzskata par taviem ienaakumiem!!!
pag, nu man teiksim nak no asv no rpivatperosnas(draudzenes) paka ar paris foto lorinjiem - zobenim atstarotajiem un atminjas karti,fotaaparata bachu.kopejaa vertiba noteikt ir pari 50 eiro - gribat teikt, ka man LV liks maksaat muitu?

Lai pievienotu komentāru, Jums jābūt reģistrētam lietotājam!

uz augšu