Ienākumu/nodokļu deklarācija(s)
(Vācija)
Lūdzu dalaties pieredzē par ienākumu/nodokļu deklarācijām ārzemēs un Tēvzemē!
Pašlaik veidojas komiska situācija, jo man, strādājot Vācijā ir jādeklarē savi ienākumi Vācijas VIDam(Finanzamt), kas ir OK. Bet Latvija tagad arī prasa deklarāciju par ārzemēs gūtiem ienākumiem/nodokļiem. Man tas nešķiet loģiski saskaņā ar dubult nodokļu neapliekamību vienošanos.
P.S. Deklarācija(Latvijai) par pagājušo gadu bija jāiesniedz līdz 01. Aprīlim
Sīkāka informācija pieejama šeit:
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=38&hl=1&oid=5540&otype=11 |
|
|
|
Vislabākais veids studentiem bez vecuma ierobežojumiem kā nopelnīt, viss ir vienkārši pelni stundā 5 - 10ls, ja gribi vairāk, strādā vairāk. Skaties zemāk norādītajā adrese, nekavējies un esi viens no pirmajiem, jo kas ātrāk piereģistrējas, tiek pie lielākiem bonusiem un atlaidēm. Šis ir kas pavisam jauns. Par katru piesaistīto cilvēku jums maksā no 0.20 santīmiem. līdz pat 1.40 Ls. Visu vari izlasīt pats, mūs sponsorē Latvijas mobilais telefons, Zelta zivtiņa un daudz citi pazīstami uzņēmumi. Sāc tūlīt, reģistrējies zemāk norādītajā adresē. Nenožēlosi tas ir tikai sākums, un beidzot tas ir parādījies arī Latvijā, saku no pieredzes esmu kaut ko līdzīgu darījusi ārzemju lapās, bet šis man liekas ir viens no labāk apmaksātajiem variantiem. Esmu tikai pāris dienas izmantojusi šīs iespējas un man jau ir nopelnīti 70ls par dažu stundu aizņemtību ievietojot šāda tipa reklāmas kādu es šeit esmu uzrakstījis. Ja ir kādi jautājumi prasiet. Katrs piesaistītais cilvēks sāk jums pelnīt, tas ir par katru cilvēku, ko viņš piesaista, jūs saņemat 0.05Ls. Zaudēt nav ko, jo kuri būs pirmie tie būs lielākie ieguvēji. Sīkāk skatāties zemāk norādītajā adrese un reģistrējaties
http://www.manaideja.lv/?r=2692
http://www.moneyget.lv/?r=2692
|
|
|
Agri? biki rupji bet jaapiekriit vien buus. . . LV straadaajot kaa Individuaalais Komersants godiigi uzraadot savus ienaakumus iekuulos Vid paraados no kuriem veel tagad nevaru tikt valjaa. Bardaks uz katra solja.– tagad, straadaajot UK kaa Self Emploer godiig maksaaju UK nodoklus un nemaz nedomaaju uzraadiit LV ViD. Ja vinjiem dariit citu nav ko kaa "riikot raganu mediibas" pret Latvijas "nodeveejiem"? lai arii pashi prasa UK birokraatijai tos ciparinjus. . .cik un kaa katrs ir saneemis. BLA BLA BLA. . .
|
|
|
Atbildes adresāts: Atis Hofeins (Atis) ATI lai ta LATVIJA iet dirst ar saviem nodokliem!!!!
|
|
|
Man šķiet ka visiem, kuri vēl palikuši Latvijā, ātri jāsāk mācīties finansu jurispudence, jo pretējā gadījumā pietrūks ierēdņu kam tās deklarācijas pieņemt un rezidentu / nerezidentu nodokļus pētīt. :)
UK - > nomaksā NIN (National Insurance) un Income Tax un dzīvo mierīgi. Kāda gan daļa LV VIDam gar maniem ienākumiem UK, ja būdams LV pilsonis neesmu LV rezidents? Te jau ir tā būtība, ka IeID attiecas uz LV REZIDENTIEM. Kas tie tādi ir - palasiet iepriekšējos komentus.
|
|
|
vai ārvalstīs dzīvojošajiem LR pilsoņi, kas LV ir mazāk nekā 183 dienas tiešām ir VID reģistrētie nodokļu maksātāji? Pēc pieredzes zinu, ja VIDam uzbāzīsies ar saviem ienākumiem, viņi to bez ierunām pieņems, aprēķinās nodokli pēc sava ieskata,ne vienmēr paši zinot likumu (tipisks gadījums ar arvalstu stipendijām LV studentiem, ja uz papīra nepierāda ka konkrētā stipendija ir atbrīvota, viņi no sākuma pieprasa iekasēt nodokli.
kā
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=470&hl=1&mod=3
"VID kā nodokļu maksātājus reģistrē šādas fiziskās personas:
...
5. iekšzemes darba ņēmēju pie darba devēja - ārvalstnieka - personu, kuru Latvijas Republikas teritorijā nodarbina darba devējs - ārvalstu nodokļu maksātājs, ja šīs personas pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijas Republikā;
6. ārvalstu darba ņēmēju pie darba devēja - ārvalstnieka - personu, kuru nodarbina darba devējs - ārvalstu nodokļu maksātājs, ja šīs personas pastāvīgā dzīvesvieta nav Latvijas Republikā un tā uzturas Latvijas Republikā 183 dienas vai ilgāk jebkurā 12 mēnešu periodā, kas sākas vai beidzas taksācijas gadā.
|
|
|
Nu putra, putra. Es kad sho lasiiju, sabijos un nobijos. Vaacu finanzamt un steuererklärung un tad veel kaut kads VID´s! Vaacijaa pieraksties un atraksties. Latvijas pilsonim ir jabuut pierakstiitam. Nemaz nevar atrakstities. Prasiju mammai, nu ko tagad dariit. Un ir pavisam vienkarshi - kaa Latvijas pilsonis tu dziivo arzemees (kaut tur tas ir jaregistree) un ko tu tur dari - nevienam neinteresee. Pelni naudinu un maksaa nodoklus, kur atrodies. Ar tiem kreditiem gan ir savadak un to jau Atis izstastija...
|
|
|
Atgriezoties pie shiis temas , VID ir nacis klaja ar izskaidrojumu speciali arzemes dzivojosajiem Latvijas pilsoniem.
Es atkal so temu uzraku jo saku domat par kreditiem, ka tad tur bus ar to VID izzinu, bet ja palasa zemak aprakstito, tad VIDam nebus problemu sadu izzinu izsniegt(protams, ja deklaracija ir iesniegta)
Te tas viss ir izklastits:
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=2391&hl=1
Isumaa tur ir par so:
'Latvijas rezidentu ienākumi, kas gūti ārvalstīs, tiek aplikti ar nodokli Latvijā, izņemot gadījumus, kad saskaņā ar noslēgtajiem starpvalstu līgumiem noteikta citāda aplikšanas kārtība. '
Un par so:
'Fiziskās personas – Latvijas rezidenti par ienākumiem, kas kalendārajā gadā gūti, strādājot darba devēja – ārvalstu nodokļa maksātāja labā ārpus Latvijas, likumā noteiktajā termiņā un kārtībā iesniedz gada ienākumu deklarāciju (turpmāk – deklarācija). '
Ta ka veiksmi deklareshanaa!
|
|
|
Tad jau Latvija buutu staavus bagaata no nodoklju naudinjaam vien.Jo tad jau likums attiektos arii uz aarzemju letinjiem,kas dauzaas pa pasauli jau no II Pasaules kara laikiem!
|
|
|
Jaa,nu taas atbildes vajag ruupiigaak izlasiit,laikam.Nodokli jaamaksaa valstii,kuraa tu straadaa un dziivo.Arii jaaiesniedz dokumenti peec SAVAS DZIIVESVIETAS,ne jau peec pilsoniibas piederiibas.Tatad,ja tu esi ASV vai Vacijaa vai kur citur,uztraucies par to,lai nodokli butu tur nomaksati tajaa valstii,kuraa tu DZIIVO,jo tu izmanto TAAS zemes resursus,lai guutu sev peljnu.LV vareetu intereseeties par taviem ienaakumiem aarzemees,ja tu dziivotu un straadaatu Latvijaa un + guutu ienaakumus citaa valstii,kas summaa veidotu tavu ienaakumu dalju Latvijaa.Ja tu LV uzturies mazaak kaa 183 dienas gadaa,tad tu neesi LV REZIDENTS-nodoklju maksaataajs.Ja LV atrodas iipashums,tad logiski buutu maksaat iipashuma nodokli zemei,uz kuras tas staav...
Taa,ka laikam nav tik traki.Vismaz es taa saprotu.
|
|
|
Nu šī tēma laikam ir visaktuālākā.Mēs pārceļamies uz Norgi,domājams pavisam,tāpēc interesējos par visu,kas vienam dumjam ikdienas cilvēciņam jānokārto mūsu valstī,lai pēc tam nejauši nekļūtu par noziedznieku.LIKUMA NEZINĀŠANA JAU NEATBRĪVO NO ATBILDĪBAS!Taču to visu zināt arī nav iespējams.Nejauši uzzināju,ka ir iespējams šeit Latvijā noņemties VID no nodokļu maksātāju uzskaites,lai nekļūtu par rezidentu.Pirms Lieldienām mēģinājām to arī savā filiālē izdarīt ar manu vīru.Tāds gadījums esot pirmais,taču iesniegumu uzrakstījām,gaidu tagad izziņu.To vēlāk oficiāli iztulkosim un mēģināsim uzrādīt Norgē.It kā tad esot kaut kādi nodokļu atvieglojumi tur.Nu pagaidām neko konkrētu vairāk nevaru pateikt,vien to,ka arī iedzīvotāju reģistrā bijām un ar iesniegumu darījām zināmu,ka aizceļojam.Arī tur tād gadījums bija pirmais.Vispār jau jābūt baigai saķerei smadznēs,lai neapmaldītos šajos birokrātijas līkločos.Lai veicas!Ja ir vēlme man personīgi kaut ko uzrakstīt,tikai bez rupjībām:iviscielava@inbox.lv
|
|
|
Atbildes adresāts: Maris MEIERS () Sveiki!Tur Tev 1000% taisnība,es ar arto saskāros :)).Jo no bagātā un lielā nedrīkst un nevar ņemt-jāņem no mazā vājā! Ar ko atšķiras Karaļu laiki no mūsu laikiem? No kā vāca nodevas,kurus sodīja(un vai taisnīgi).
|
|
|
LATVIJA PAZUD MILJONI,GRUTI SAPRAST KUR TIEK TERETA EIROPAS NAUDA,BET MAZO PARASTO CILVECINU CAKARE UN CAKARES-NU TAK ESM NO MULKU ZEMES...TO JAU SEN SAPRATA UN LAT. PAR MULKU ZEMI NOSAUCA VILIS...
|
|
|
Atbildes adresāts: madara elksne () Atkariigs kuraa valstii esi.... Daanijaa vajag. Lai dabuutu uztureeshanaas atlauju daanijaa - jaauzraada darba liigums, cik pelniis utt
|
|
|
es gribetu zinat ka war dabut atpakal TAX,un cik ilga laika?
|
|
|
starp citu zinu jautaajums nevietaa!sjeit esmu tikai neilgi-bet veelos atrast darbu-lai to dabuutu man jaabuut uztureesjanaas atljaujai?
|
|
|
Es iechekoju http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/likumi/par%20nodokliem%20un%20nodevam.doc
un neizskataas, ka algotiem darbiniekiem aarvalstiis buutu ko uztraukties par dubultnodokli, jo tas ka esi Latvijas pases iipashnieks, veel nenoziimee, ka esi rezidents un tev ir jaamaksaa ienaakumu nodoklis: "(2) Nodokļu likumos fiziskā persona tiks uzskatīta par rezidentu, ja:
1) šīs personas pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijas Republikā vai
2) šī persona uzturas Latvijas Republikā 183 dienas vai ilgāk jebkurā 12 mēnešu periodā, kas sākas vai beidzas taksācijas gadā, vai
3) šī persona ir Latvijas pilsonis, ko ārzemēs nodarbina Latvijas Republikas valdība.
(3) Šā panta otrās daļas 2. punkta piemērošanai:
1) fiziskā persona, kas nav atzīta par rezidentu pirmstaksācijas gadā, tiks uzskatīta par rezidentu taksācijas gadā ar datumu, kad tā pirmoreiz ieradās Latvijā;
2) fiziskā persona, kas netiks atzīta par rezidentu pēctaksācijas gadā, netiks atzīta par rezidentu arī taksācijas gadā pēc datuma, kad tā atstāja Latviju, ja laika posmā pēc šā datuma šai personai ir ciešākas attiecības ar ārvalsti nekā ar Latviju (šai personai ārvalstīs pieder īpašums vai dzīvo ģimene, vai tā veic ārvalstīs sociālās apdrošināšanas maksājumus)."
|
|
|
Atbildes adresāts: Lija Zalte (Lija) Tieshaam ir jaadeklaree ienaakumi aarvalstiis. Bet "sekas" ir atshkjiriigas, jo, ja piemeeram, tavu ienaakumu valstii ir lielaaki nodoklji (tu esi paarmaksaajis nodokli Latvijaa), tad VIDs atmaksaa starpiibu - tur ir gara formula, kaa to apreekjina. Protams, arii jaareekjinaas ar to, ka var naakties maksaat lielas summas VIDam.
Viskuriozaakais tanii visaa ir 1.apriilis, jo man Zviedrijaa deklaraaciju ar apreekijnaatajiem nodokljiem atsuutiija tikai marta peedeejaas dienaas un, ja man ir kaadi attaisnotie izdevumi, tie iet mazumaa un galiigais apreekjins gaidaams tikai peec Jaanjiem! Kad es intereseejos, tur man pateica, ka aatraak nekaadu izzinju par nodokljiem vinji nav tiesiigi izsniegt, turklaat veel deriigu aarvalstiis. Taa kaa Latvijas VIDs var pagaidaam tikai sapnjot. Rudenii meegjinaashu skaidroties Latvijaa, jo man buus kaadu briidi ienaakumi tur, bet, cik saprotu, patreizeejaa situaacijaa VIDs tikai censhas visaadiem atljautiem un neatljautiem panjeemieniem apkaast cilveekus...
|
|
|
Atbildes adresāts: Atis Hofeins (Atis) Ja es atskaitiitos visiem par visu ko tie veelas, tad buutu darbs liidz mirshanai :) Ienaakumu deklaraacijas no manis veelas arii ASV un Beljgjija. Bet, taa kaa tur shobriid neesmu nodarbinaats, tad arii neatskaitos. Taapat arii ar Latviju. Ja nu kaadam tomeer ljoti interesee, lai prasa Bundesfinanzamt vai suudz mani tiesaa.
|
|
|
Atbildes adresāts: Daiga S. (Doris) Es pusi 2004g straadaaju veel Latvijaa, tapeec Finanzamt to arii pieprasiija. Domaaju tas saistiits ar ES likumiem, kur ES pilsoni iesniedz deklaraacijas par visu gadu neatkariigi kuraa valstii atrodas ...
|
|
|
Gan jau Atis Latvijas Finanzamt domaja...
|
|
|
Atbildes adresāts: Atis Hofeins (Atis) Kas tas tev par jociigu Finanzamt, kurs pieprasa par LV nom,aksaatajiem nodokliem? Man neviens gadiem ilgi par neko taadu nav interesejies. Ja nu vieniigi tev ir dubultienaakumi...
|
|
|
Atbildes adresāts: Maija Janus () Nu tachu neesi tik slinka un izlasi augstaak rakstiito kaa arii ieskaties noraadiitajaa dokumentaa. Jaunaakaas izmainas nodoklu likumdosanaa tika pienemtas s.g. Janvaarii! Sie Ministru Kabineta noteikumi attiecas uz visiem, bet pagaidaam neviens veel jezgu nav saceelis.
|
|
|
Labaak buut progresiivo nodokli ieviesushi:)))
|
|
|
Cik zinu, tad Latvijaa ienakumus deklaree tikai valsts iestaadee straadajosie iereedni. Parejiem mirstiigajiem tas nav jadara.. nepienjeema tak to "nulles" deklaraciju ieviesanu!
|
|
|
Nu jaa, ienaakuma nodoklis ir viens, bet ka ir ar tiem sociaaliem nodokljiem, ko aarvalstu darba deveeji maksaa par latvieshu stradniekiem? Kaa tie tiek paarreekjinaati, kaads var taadaa saprotamaa valodaa pastaastiit?
|
|
|
Es arii savam diplomdarbam meegjinaaju papeetiit tuvak Vid majas lapaa par tiem nodoklju jautajumiem. Reaali ir taada sadalja tur- jautajumi un atbildes (vai kaut kaa taa), un es uzrakstiiju - pirms kada menesha- atbildes nav joprojaam ne webaa ne arii uz e-pastu! Apskatot likumdoshanu - nu ja neesi eksperts nodoklju jautajumaa, tas ir tas pats, kas lasiit vardniicu bez tulkojumiem:) Tadelj es absoluuti nebriinos par to, ka cilveki nezina un nesaprot, kas tur ir un kas tur nav jaadeklareee. Sazinoties ar vienu no VID (pazistamaam), vinja arii man nemaaceeja teikt, kaa tur ir, jo ir kaut kaadi "eksperti" shajaa jomaa (zeel, ka nevar tos ekspertus atrast). Tomer es atradu vienu dokumentu, kur bija shi visa lieta aprakstiita ar piemeeriem (nu mazliet labaak vareja saprast, ko kas noziimee). Vai neviens nezina, kaa iekustinaat musu iereednjus? Pashi jau vinji nekusteesies, jo nav jau ieintereseeti...
|
|
|
tiesi ta. kuram tad tada sch...latvija interese? un tie latviesi- katram sudu cupa pie durvim, bet tikai zina ka citus apdirst!
|
|
|
@Līga: es arī esmu nodomājis mainīt. uz ameriku gribas bez vīzām braukāt :)
|
|
|
bet ja man tie nodokli NAV vacija jamaksa? manuprat es ari mainisu pilsonibu. no tas valsts vispar nekadas jegas nav. lv butu japriecajas, ka paris bezdarbnieku mazak latvija...
|
|
|
Taatad, miilie draugi, ja mums ir LV pasiites(pilsoniiba), tad mums jaaizpilda muusu valstinas prasiibas lai arii kur mees atrastos. Mees visi skaitamies LR nodoklu maksaataaji, bet tas nenoziimee ka mums tiesaam tie buutu jaamaksaa, ja mees jau aarzemees to esam dariijusi. Vini tikai grib paarliecinaaties, ka mees tiesaam esam tos nodoklus aarzemees samaksaajusi utt.
Ja mees nbegribam atskaitiities LV, tad atliek tikai mainiit pilsoniibu...
@Liga: Es esmu viens no nenopietnaakajiem LV pilsoniem, vareetu satikties un tu redzeeetu:). Bet sitai jezgai es nejaushi uzskreeju virsuu, prasot no LV apstiprinaajumu par maniem Latvijaa nomaksaatiem 2004g nodokliem(to pieprasa Finanzamt).
Velreiz atkaartosos - tas viss ir izlasaams MK noteikumos, kaa arii tur ir speciaals D2 pielikums, aizpildaams aarzemees guutajiem ienaakumiem ...
|
|
|
nuuuuuuuuuu....es te taa palasijos un saaku aizdomaties, ka varbuut es kaut ko nepareizu daru :)))
Pierunaaji - "uztoiratkaljaiedzer"
|
|
|
tiesi ta, daigin! mes piederam pie tam personam, kuras ari latvija neskaitas nodoklu maksataji- skaistas sievietes, kuram patik vacu viriesi ;-)) *uztojaiedzer*
@ati: tu visu tavu dzivi tik nopietni uztver?! es ceru, ne!
|
|
|
Neko nesaprotu!!! Kada dala LV gar maniem ienakumiem seit???? Man pilniigi pietiek, ka es tos nodoklus te maksaaju, un netaisos veel atskaitiities LV VID!!!! Un es tacu nemaz neesmu Latvijas nodoklu maksaataajs... bla-bla-bla...!
|
|
|
Labdien,
man šis jautājums arī nav galīgi skaidrs.
Piem., es esmu pirms 7 gadiem izbraucis uz Vāciju, uz pastāvīgo dzīves vietu un šis fakts ir apstiprināts ar zīmogu manējā "vecajā" LV-pilsoņu pasē. Pirms dažiem gadiem esmu saņēmis "jauno" LV-pilsoņa pasi.
Rīgā dzīves vietu deklarējis neesmu, jo esmu "pierakstīts" vietējā pagastā (Gemeinde). Nesen nopirku Rīgā dzīvokli, kurš ir noformēts uz mana vārda. Namu pārvaldei esmu nosūtījis izziņu no vietējā pagasta, uz kuras pamata man pārrēķina maksu par komunālājiem pakalpojumiem.
Ja es pareizi interpretēju skaidrojuma tekstu, deklarāciju ir jāiesniedz "...Valsts ienemumu dienesta reģionālās iestādes teritoriālajā nodaļā atbilstosi savai dzīvesvietai. ...".
Latvijas VID nodaļas mūsu bavārijas ciematā, pagaidām, nav, tāpēc deklarāciju iesniegšana fiziski nav iespējama. :)
|
|
|
Atbildes adresāts: Atis Hofeins (Atis) Tavaa komunikaacijaa ir rakstiits taa:
"ja Jus (blah blah) esat Latvijas Republikas nodoklu maksatajs (rezidents) ...". Taatad svariigi ir noskaidrot, kas tiek uzskatiits par rezidentu. Vai esi paarliecinaats, ka tev atbildeejushais iereednis saprata tavu situaaciju? Pazinjo, kas tur beigaas iznaak.
Es esmu rezidents Vaacijaa, jo lielaako gada dalju uzturos sheit un savus ienaakumus sanjemu no darba sheit.
Ir iespeejams, ka Latvija prasa deklaraacijas. ASV prasa deklaraacijas no saviem aarzemees dziivojoshajiem pilsonjiem, ja ienaakums ir lielaaks par kaadu noteikto minimumu. Tas tiek dariits vairaak regjistreeshanas noluukos -- Amerika, iipashi kopsh 9-11, uzmana naudas pluusmas --, nekaa finansiaalos noluukos. Vai Latvijaa ir taapat? Vai arii draud veel viens nodoklis pa virsu augstajiem Vaacijas nodokljiem?
|
|
|
kaadaa veidaa tad latvijas VIDs tev to dekleraaciju paprasiija?
turklaat liidz shim latvijaa jau visiem dekleraacijas nav jaauzraada, vai tas, ka tu vaacijaa vinjas rakstii, noziimee, ka latvijaa anyway jaaiesniedz?
|
|
|
Tik tieshaam izskataas, ka es bezmaz vai vieniigais kas sheit(Vacija) ''normaali''(maksaa nodoklus) straadaa ...
Paareejie ir paarsvaraa studenti vai Latvijas sievietes kuraam patiik Vaacu viirieshi :). Lai nu kaa ja Juus peekshni izdomaajat straadaat, tad jaareekinaas ar augstaak mineeto.
PS Varbuut LV nezina ka mees te vai tur esam paslaik, bet agri vai veelu viniem nebuus probleemu (vismaz ieksh ES) to konstateet ...
|
|
|
nu es domaju, ka lv nemaz nezin, ka es jau vairakus gadus dzivoju arzemes...un studentiem ta ka ta nav naudas ;-pp
|
|
|
Te ir citaats no manas komunikaacijas ar VID:
''
Labdien!
Saskana ar likuma "Par iedzivotaju ienakuma nodokli" 19.panta piekto dalu gada ienakumu deklaracija ar tai pievienotajiem dokumentiem, kas apliecina nodokla iemaksasanu budzeta, iesniedzama Valsts ienemumu dienesta teritorialajai iestadei pec maksataja dzivesvietas ne velak ka taksacijas gadam sekojosa gada 1.aprili.
Atbilstosi likuma "Par iedzivotaju ienakuma nodokli" 19.panta sestas dalas piektajam punktam citu starpa deklaracijai ir pievienojami vai reize ar to uzradami un, ja nepieciesams, iesniedzami dokumenti, kas apliecina arvalstis samaksato nodokli.
Turklat likuma par iedzivotaju ienakuma nodokli 20.pants "Ienakumu
deklaresanas atvieglojumi" neatbrivo Jus no deklaracijas iesniegsanas.
Lidz ar to, ja Jus esat sanemis ienakumus arvalstis un atbilstosi Latvijas un citas valsts nodoklu konvencijai esat Latvijas Republikas nodoklu maksatajs (rezidents), tad Jums Valsts ienemumu dienesta regionalas iestades teritorialaja nodala atbilstosi savai dzivesvietai ir jaiesniedz gada ienakumu deklaracija.
Sikaku informaciju un konsultacijas varat sanemt pie VID konsultantiem VID teritorialaja ietade vai zvanot uz informativo talruni 7211011.Kontaktalruni, e-pasti un adreses atrodami VID majas lapas www.vid.gov.lv sadala "Kontakti".''
Taa kaa vai nu mees to pienjemam vai arii peec vairaakiem gadiem, kad komunikaacija starp ES VIDiem buus perfekta, mums jaamaksaa diezgan pamatiigs sods ...
|
|
|
Atbildes adresāts: Liga Melnalksne- Eberhardt (Liga1978) Induliitim shajaa jautaajumaa ''keine ahnung'', es jau meginaaju vinu izgliitot :)).
Lai ar kaa, kaa jau rakstiiju, ieskatieties linkaa, ko uzraadiiju.
|
|
|
Acha...nu tad gaidu uz sodu ;-)) izradisis no valstis vai ka ;-)) bet uz tavu jautajumu indulitis drosi vien var atbildet. vins jau profesors visas lietas ;-)
|
|
|
Pareizi Liga, maksaajam vienaa valstii, atskaitamies abaas.
Piedavaam shii proceduura ir obligaata jebkuram kursh guust jebkaadus ar nodokli apliekamus ienaakumus(Neskatoties uz to ka tie jau nomaksaati).
Latvija draud ar soda sankcijaam , ja mees viniem neuzraadam ko te esam sapelniijushi :).
Interesanti, ko vini dariis ar tiem 50'000 UK Latviesiem, kuriem shaadas lietas ir pilniigi pie p...
|
|
|
kadel tev tie vacija jadeklare? ja tev pasam ir sava firma, tad tev tikai taja valsti nodokli jamaksa kura tu strada.
|
Lai pievienotu komentāru, Jums jābūt reģistrētam lietotājam! |
|